Rotfruktsgratäng med tonfisk

Allmänt, Fisk / Fräsch, champinjoner, enkelt, fisk, gratäng, lunch, matlådor, purjolök, recept, rotfrukter, rödbetor, viktväktarna / Permalink / 0
Färgglad och mager gratäng som värmer i höstrusket.

2 portioner

1 burk tonfisk i vatten
4 färska champinjoner
2 morötter
2 rödbetor
En bit purjolök
3 jordärtskockor
1/3 squash
3 dl milda mat 4%
1/2-1 tsk sambal oelek
50 gram riven prästost 17%
1 vitlöksklyfta pressad
Salt & vitlökspeppar

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg tonfisken i en ugnsform
Lägg på strimlad purjolök, skivade champinjoner, rödbetor, morötter och jordärtskockor.
Avsluta med squashen. 

Blanda grädden med sambal oelek, ost, vitlök, salt, vitlökspeppar och häll över gratängen.

Tillaga i ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka.

Det går naturligtvis bra att utesluta tonfisken och servera gratängen med tex stekt kyckling.

För dig som är viktväktare: 6 sp / portion.



Till top