Fylld köttfärslimpa

köttfärs / Underbartgott, champinjoner, middagstips, nötfärs, potatis, recept, viktväktarna / Permalink / 0
Jag använde kycklingfärs men rekommenderar att ni använder nötfärs.
Min blev inte vacker men mycket god!

4 portioner

400 gram nötfärs 5% 8 sp
1 ägg 2 sp
Salt & vitlökspeppar
Kött- & grillkrydda
Vitlökspeppar

1 burk Philadelphia lightest 5 sp
Några finhackade färska champinjoner
1 bit solmogen tomat i olja avrunnen finhackad 1 sp.
Lite lite fransk senap
Salt & vitlökspeppar

Blanda köttfärsen med ägg och kryddor
Tryck ut färsen till en rektangel på ett bakplåtspapper.

Blanda osten med champinjoner, tomat, senap och kryddor och bred ut över köttfärsen.

Rulla ihop köttfärsen till en tjock limpa.

Lägg i en ugnsform och lägg lite lökklyftor och morotsbitar runtomkring.
Tillaga på 175 grader ca 30-40 minuter tills färsen är genomstekt.

När köttfärslimpan är klar lyfter du över den på en skärbräda och vispar ur formen med vatten.
Sila ner skyn i en kastrull och tillsätt 240 gram milda mat 4% 5 sp, vatten, kalvfond, soja och 4 msk lågkalori lingonsylt. Låt koka ihop ca 5 minuter.

(Nästa gång kommer jag istället göra sås på skyn plus kalvfond, grädde och vitlöksost)

Servera med 170 gram potatis / portion, inlagd gurka och 1 msk lingonsylt.

Lycka till!

För dig som är viktväktare: 9-10 sp/portion.


Till top