Rostas med potatisbakelse & vitlökssås

Kött, potatis / Underbartgott, festmat, fetaost, grädde, kött, lördagsmiddag, middagstips, potatis, potatisbakelse, reccept, recept, rostas, sås, vitlöksost / Permalink / 1
God middag där det mesta kan förberedas!

Bryn köttet i lite smör i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Sätt i en termometer och tillaga i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen är 55 grader för rosa kött. 

Vispa ur pannan med vatten och tillsätt kalvfond, grädde, lite creme fraiche och en burk med creme bonjour vitlöksost. Låt koka ihop någon minut. När köttet är klart tillsätter du lite av köttskyn, värmer upp såsen och smakar av med salt och peppar.

Skala 9 medelstora potatisar och koka i välsaltat vatten tills de är mjuka.
Låt kallna och riv sedan.
Blanda den rivna potatisen med ett paket smulad fetaost, salt, peppar, en stor pressad vitlöksklyfta, hackad gräslök och creme fraiche till en lagom fast välsmakande  massa.

Bred ut potatismassan på ett rektangulärt smördegsark. Rulla ihop som en bulldeg och skär sedan i 6 bitar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla bakelserna med uppvispat ägg och strö över riven ost. Gratinera i 200 grader ca 15-20 minuter.

Skiva upp köttet och servera med en bakelse / portion, sås och baconlindad sparris.

Lycka till!


(Min köttermometer var tyvärr trasig så mitt kött blev för välstekt)

#1 - - Miss Baby Peaches:

Gud vad gott det ser ut!

Svar: Tack :)
Tina

Till top