Pytt i panna

potatis / bacon, champinjoner, enkelt, kött, lättlagat, middagstips, potatis, recept / Permalink / 0
Alltid gott med hemgjord pytt i panna och bra sätt att ta till vara på rester.

Den här gången hade jag färskpotatis, flintastek, schalottenlök, färska champinjoner, kycklingbacon och sparris som jag kryddade med lite salt, vitlökspeppar och kött- och grillkrydda.

Servera med ett stekt ägg med rinnande gula och några tomater.

Knäckig smulpaj med kokos

Bakning, Paj / Paj, bakning, efterrätt, fikatips, fredagsmys, gofika, hembakat, jordgubbar / Permalink / 1
Blanda skivade jordgubbar och rabarber med 2 msk potatismjöl, 1 dl socker och 1 dl kokos i en pajform.

Bryn 80 gram smör så det blir gyllenbrunt och rör sedan ner 3 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 
2-3 msk sirap, 1 dl socker, 1 msk mjölk och 1/2 tsk bakpulver.

Smula degen över jordgubbsblandningen och grädda i 175 grader ca 30 minuter.

Servera med vaniljsås.

Supergod vegetarisk spaghetti på 10 minuter!

pasta / Tomater, Vegetariskt, pasta, snabblagat, Örter / Permalink / 1
Spaghetti med brynt ört- och vitlökssmör.
 

 
Koka spaghettin i rikligt med välsaltat vatten.
 
Ta de färska örter du har hemma. Jag tog persilja, basilika, koriander och rosmarin
och mixa ihop med en vitlöksklyfta och några små söta tomater.
 
Bryn lite smör tills det blir gyllenbrunt och rör i örtblandningen.
 
Häll av spaghettin och rör ner i örtblandningen. 
 
Smaka av med salt och peppar och servera med lite riven smakrik ost.
 
Lycka till!
 
 
 
Till top