Panerad kyckling, ris & gurktzatziki

Kyckling / Gurktzatziki, Koriander, Panerad, Tzatziki, kyckling, lördagsmiddag, recept, ris / Permalink / 2
Det här rekommenderar jag verkligen. Trodde inte kycklingen kunde bli så god utan fett men den blev smakrik och saftig med krispig panering!
 
1 stor portion
 
50 gram ris
250 gram kycklingfilé
1/2 ägg
2 msk vetemjöl
3 msk ströbröd gärna panko
1 msk fryst hackad koriander
Salt, peppar, kött- & grillkrydda
 
En bit gurka
20 gram lättmajonäs
30 gram fraiche 5%
Lite vitlök
Färsk koriander
Limesaft
Salt och peppar
 
Riv gurkan, pressa ur vattnet och blanda gurkan med fraiche, majonnäs, hackad koriander, limesaft, pressad vitlök, salt och peppar. Låt stå i kylskåpet minst 20 minuter.
 
Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
 
Sätt ugnen på 250 grader, pensla en teflonform med några droppar olja och ställ in i ugnen.
 
Skär kycklingen i skivor och klappa in salt, peppar och kött- & grillkrydda.
Vänd dem först i mjölet, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd blandat med lite salt och hackad koriander.
 
Lägg kycklingbitarna i den varma formen och stek i ugnen ca 10 minuter. Vänd på dem efter halva tiden. Kontrollera att kycklingköttet är vitt utan rosa inslag.
 
Servera kycklingen med ris och tzatziki, pressa lite lime över kycklingen när du ska äta den.
 
För dig som är viktväktare: 15 sp.
 
Lycka till!
 
#1 - - Joanna- 8 självmordsförsök senare- Livet med Asperger och Bipolär sjukdom:

gott

Svar: Tack, ha en trevlig kväll!
Tina

#2 - - iza svenningsson:

Men åh vad gott! :-)

Svar: Tack, det var det!
Tina

Till top