Lite tisdagsgott!

Kött / Underbartgott, bacon, klyftpotatis, kött, lördagsmiddag, middag, potatis, recept, rostbiff, viktväktarna / Permalink / 0
Alltid gott med en köttbit och lite goda tillbehör!

Rostbiff, klyftpotatis, ugnssteka tomater, baconlindad sparris och creme fraiche med vitlök och parmesan.

Tvätta 160 gram potatis, klyfta och lägg i en ugnsform med 4 gram olja, salt, vitlökspeppar och kött- och grillkrydda. Stek i ugnen på 225 grader ca 40 minuter. På slutet lägger du även in
en tomat delad på mitten. Krydda den med lite oregano eller pizzakrydda. 

Skölj sparrisen och bryt av den hårda delen. Skala den om den är träig. Koka upp vatten och salt i en vid kastrull eller stekpanna. Lägg i sparrisen och koka under lock 5-10 minuter.
Häll av vattnet och kyl snabbt ner sparrisen gärna med is.

Stek ca 160 gram rostbiff i 4 gram olja och krydda med salt och peppar.

Linda in sparrisen i 2 skivor kalkonbacon och stek på hög värme tills baconet har fått fin färg.

Servera köttet med klyftpotatis, tomat, sparris och 30 gram creme fraiche 14% vitlök och parmesan.

För dig som är viktväktare: 12 sp.

Lycka till!



Till top