Goda men magra & saftiga köttbullar!

köttfärs / Köttbullar, Påskmat, nötfärs, recept, viktväktarna / Permalink / 0
Jag var lite rädd att köttbullar på nötfärs 5% skulle bli torra men det blev  de verkligen inte!
 
300 gram nötfärs 5%
1 litet ägg
Ca 2 msk milda mat 4%
1-2 msk gul lök riven på fina sidan av rivjärnet 
Salt, vitlökspeppar och kött- och grillkrydda
 
Blanda ihop alla ingredienser. Jag provsteker sedan en och provsmakar
för att se om kryddningen är bra. Rulla 21 små köttbullar.
 
Stek på medelvärme i lite smör och vänd på dem försiktigt någon gång under tiden.
Stek dem inte för länge!
 
För dig som är viktväktare: Hela satsen blir 10 sp om du steker i 8 gram smör.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
Till top