Saftig sockerkaka med äpple & kanel

Bakning / äppelkaka / Permalink / 0
Smält 160 gram smör
 Vispa 3 ägg och 3 dl socker vitt och poröst.
Blanda ihop 4,5 dl mjöl, 1,5 msk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver.
Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda försiktigt.
Rör i 1,5 dl gräddmjölk och sist smöret.

Häll hälften av blandningen i en smörad springform.
Skala och klyfta ett äpple tunt och lägg hälften på smeten.
Blanda ca 2 tsk kanel och 1 dl socker och strö hälften över äppelklyftorna.
Häll över resten av smeten.
Lägg på resten av äppelklyftorna och tryck ner de lätt i smeten. 
Avsluta med mer kanelsocker.

Grädda i 175 grader ca 40 minuter.

Lycka till!

Till top