Filégryta med ugnsstekt potatis och morot

Kött / Gryta, bacon, fläskfilé, middagstips, recept, ugnsstektpotatis, viktväktarna / Permalink / 0
1 stor eller 2 små portioner
 
210 gram fläskfilé eller liknande
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
40 gram fraiche 5%
60 gram milda mat 4%
 Ca 1,5 dl vatten
Lite kalvfond och soja
Salt, vitlökspeppar
2 skivor kalkonbacon
Lite frysta eller färska champinjoner
1-2 msk gräslök
 
Låt grytan koka ca 1 timme.
 
8 gram smör
160 gram potatis
1 morot gärna i en annorlunda färg
Salt, vitlökspeppar och lite kött- och grillkrydda till potatisen
Stek i ugnen ca 45 minuter i 200 grader
 
 
För dig som är viktväktare: 12 sp för alltihopa
Till top