Roségryta med ris

Kött / bacon, champinjoner, festmat, fläskkotlett, kött, recept, ris, viktväktarna / Permalink / 1
God gryta som får stå och puttra ett par timmar så köttet blir riktigt mört.

3 portioner

330 gram benfri fläskkotlett med fettet bortskuret
3-5 dl vatten + 1 msk kycklingfond
1 gul lök
Ca 15 små färska hela champinjoner
75 gram kycklingbacon
Salt, vitlökspeppar
1 msk mortlad rosépeppar
2 dl milda mat 4% eller valfri grädde
1,5 dl ärtor, majs och paprika
150 gram ris
1 tsk smör

Strimla köttet och baconet, hacka löken och bryn i en halv tsk smör.
Krydda med salt, vitlökspeppar och rosépeppar.
Häll på vatten och fond.
Låt koka under lock i en och en halv timme.
Skölj champinjonerna och stek i resten av smöret och krydda med salt och peppar.
Tillsätt grädde och champinjoner i grytan. 
Koka riset.
När riset är klart tillsätter du grönsakerna i köttgrytan och låter de bli mjuka.
Smaka av.

Servera riset med köttgrytan.

För dig som är viktväktare: 9 sp / portion.

#1 - - Matilda Berlin:

Åh vad vardagsgott det såg ut! =)

Svar: Tack :-)
Tina

Till top