3-rätters lördagsmiddag

Desserter, Kött, Såser, potatis / Underbartgott, banofee, banofeepaj, karamelliseradmjölk, recept, rostas, räkor, råstektpotatis / Permalink / 1
Hade gäster i går och bjöd på de här rätterna som iaf jag tycker är supergoda!

Förrätt: räkbakelse

4 portioner
12 skivor vitt bröd
0,5 kg räkor med skal
0,7 dl grädde
175 gram majonnäs
5 msk kalles kaviar
2 msk hackad rödlök
2 msk finhackad dill

Dekoration
0,5 kg räkor med skal
Röd stenbitsrom  eller löjrom
Citron
Färsk dill
Ostbågar

Använd ett glas för att ta ut rundlar av brödet.
Skala räkorna och finhacka och blanda med resten av ingredienserna.
Bred röran på alla brödskivor och lägg ihop tre och tre.
Täck sedan även sidorna med röran.
Plasta in och ställ i kylskåpet till nästa dag.

Innan servering rullar du sidorna i krossade ostbågar och dekorerar med 
räkor, rom, citron och en dillkvist.


Glömde tyvärr ta kort på varmrätten så fick ta på resterna.

Rostas med ugnsstekt potatis och vitlökssås.
Bryn köttet runt om och krydda med salt och peppar.
Sätt i en termometer och stek klart i ugnen på 125 grader.
Jag vill ha mitt kött rosa så körde till 55 grader och lät det sedan vila i ugnsfolie.

Fortsätt med samma stekpanna utan att diska den och stek 2 paket bacon, en hackad gullök och 1,5 paket frysta champinjoner.Krydda med peppar och lite paprikapulver. Lägg över i en skål.

Häll 2 dl vatten i pannan och vispa ur den ordentligt. Häll över i en kastrull och tillsätt 2 msk kalvfond, 1 stor burk creme bonjour vitlöksost och 3 dl grädde. Red av med lite mjöl utvispat med lite vatten. Låt småkoka ca 10 minuter och smaka av.

Tvätta små delikatesspotatisar och dela eventuellt på mitten.
Salta och krydda med vitlökspeppar.
Tillaga med smör i ugnen på 175 grader ca 30 minuter. Ta ut och pressa över 2 vitlöksklyftor och strö över ströbröd och persilja. Sätt tillbaka i ugnen och stek tills potatisen är mjuk.

Skär köttet i tjocka skivor och lägg upp med potatis, sås och baconröran.
Servera med en god sallad.

Efterrätt: nermonterad banofeepaj
Krossa ca 12 digestivekex och blanda med 125 gram smält smör.
Vispa 3 dl grädde
Skiva 3 bananer

Varva kexsmulor med banan, grädde och karamelliserad mjölk och avsluta med lite krossad dajm (vilket jag glönde)




#1 - - Cecilia:

Vilken härlig meny, ser jättegott ut.

Svar: Tack :)
Tina

Till top