Torsk med purjo och tomat

Fisk / enkelt, fisk, litenyttigare, middag, potatis, purjolök, recept, viktväktarna / Permalink / 1
Enkel och god torsk med få ingredienser som dock kräver rejält med salt!

3 portioner eller 2 stora. (Det blir massor med sås så det går att dra ner på mängden grädde/vatten)

1 torskblock 400 gram
330 gram milda mat 4% eller valfri grädde
1 dl vatten
10 gram smör
1 liten purjolök
4 tomater
Salt och peppar

Strimla löken och fräs utan att den får färg i smöret.
Salta och peppra fiskblocket på båda sidor och lägg över purjolöken.
Häll på grädde och vatten och sjud under lock tills fisken är helt vit och lätt faller isär.
Smaka av med salt och peppar och lägg på tomater i små bitar.

Servera med kokt potatis.

För dig som är viktväktare: 8 sp med 160 gram potatis.

Lycka till!

Till top