Rotfruktsgratäng med köttfärs & ostsås

köttfärs / Köttfärsgratäng, gratäng, ostsås, rotfrukter, viktväktarna / Permalink / 0
2 stora portioner
 
 

 
200 gram nötfärs 5%
300 gram skalad potatis
1 morot
1 palsternacka
8 färska champinjoner
1 gul lök
1 tsk olja
220 gram milda mat 4%
180 gram lättmjölk
50 gram smakrik ost 17%
1 tomat
Muskotnöt
Oregano
 
 
Fräs färs, hackad lök och skivade champinjoner.
Krydda med salt, peppar och kött- & grillkrydda.
Lägg i en ugnsform.
 
Skiva potatisen tunt och fräs i 1 tsk olja, krydda med salt, peppar och pressad vitlök.
Lägg över köttfärsblandningen.
Skiva morot och palsternacka riktigt tunt och lägg över potatisen.
Skiva tomaten och lägg över rotfrukterna.
 
Koka upp grädde och mjölk under vispning och krydda med salt, peppar och muskotnöt.
Tillsätt den rivna osten och vispa tills den har smält. Smaka av med oregano. Häll såsen över gratängen.
 
200 grader ca 45 minuter tills potatisen är mjuk 
 
För dig som är viktväktare: 10 sp/ portion.
 
Lycka till!
 
 
 
Till top