Ugnsbakad torsk med citronsås och mos

Fisk / citronsås, middagstips, potatismos, recept, räkor, torsk, viktväktarna / Permalink / 0
Nyttigare variant av panerad torsk :)
 
 
2 portioner
 
350 gram torskfilé
320 gram potatis
20 gram smör
salt, peppar
2 msk ströbröd
citronsaft
dill
130 gram milda mat 4%
70 gram skalade räkor
ca 1/2 dl lättmjölk
 
Skala potatisen och dela i bitar och koka mjuk i saltat vatten.
 
Salta och peppra torsken på båda sidor. Lägg i en ugnsform. Pressa  över citronsaft och strö över ströbrödet. Stek i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Höj värmen till 250 grader och sätt på grillelementet och grilla ca 5 minuter tills fisken har fått fin färg.
 
Häll av vattnet från potatisen och mosa den med en gaffel eller med elvisp. 
Tillsätt smöret, salt, peppar och mjölk.
 
Koka upp grädden och smaka av med citronsaft, fond, salt, peppar och dill.
 
Servera moset och fisken med räkorna och såsen.
 
För dig som är viktväktare: 11 sp / portion
 
Lycka till!
Till top