Tinas asiatiska torsk

Fisk / asiatiskt, ingefära, lime, middagstips, recept, ris, rödchili, torsk, viktväktarna / Permalink / 0
Saftig torsk med sting och ris med krispiga grönsaker!
Du bestämmer själv hur starkt du vill ha. Smaka dig fram.
 
 
2 portioner
 
70 gram okokt ris
300 gram torsk
4 små morötter
1/2 färskt broccolihuvud
100 gram kokosmjölk
180 gram milda mat 4%
2 små vitlöksklyftor pressade
20 gram ostronsås
Ca 1 msk färsk finriven ingefära
lite finhackad röd chili
1-2 msk pressad citronsaft
1 tsk torkade limeblad
salt & peppar
 
Lägg fisken i en ugnsform och salta och peppra lätt.
 
Blanda ihop grädde, kokosmjölk, chili, vitlök, citronsaft, ingefära, limeblad och ostronsås. 
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken, täck med plastfolie och låt stå i kylskåpet och marinera 1-2 timmar.
 
Sätt in fisken i kall ugn och ställ temperaturen på 150 grader. Jag hade min inne 30 minuter men får
anpassas efter fiskens tjocklek.
 
Koka riset, när det är 5 minuter kvar så lägger du över små broccolibuketter och morot som du har strimlat med potatisskalaren.  Häll på en halv deciliter vatten och lite salt. Lägg på lock utan att röra om och låt stå på svag värme tills ris och grönsaker är klara. Blanda riset med de krispiga grönsakerna och servera med fisken.
 
För dig som är viktväktare: 9 pp
 
Lycka till!
 
Till top