Steker du också alltid kycklingfilén?

Kyckling / asiatiskt, kesoröra, klyftpotatis, kyckling, middagstips, mättandedag, viktväktarna / Permalink / 0
Det brukar jag alltid göra så ikväll testade jag att sjuda den. Jag är mycket nöjd med resultatet!
Blev supergott ihop med smaksatt keso och ugnsstekt potatis och grönsaker.
 
 
1 portion
 
1 kycklingfilé
2 potatisar
2 tsk olja
1 morot
3 champinjoner
Färsk ingefära
Röd chili
3 msk kycklingfond
3- 4 msk keso 1,5%
2 vitlöksklyfta
salt, vitlökspeppar, kött- och grillkrydda
 
Koka upp vatten, kycklingfond, en bit ingefära i bitar, 1 vitlöksklyfta i bitar, chili i bitar och vitlökspeppar.
Lägg i kycklingen och sjud tills köttsaften är helt genomskinlig utan rosa inslag.
 
Skär potatis, morot och champinjoner i klyftor och lägg i en ugnsform, häll över 2 tsk olja och krydda med salt, vitlökspeppar och kött-och grillkrydda. Stek i ugnen på 200 grader tills potatisen är mjuk.
 
Blanda keson med en knapp msk av kycklingbuljongen, salt, peppar, 1 pressad vitlöksklyfta och 
finriven ingefära.
 
Servera med broccoli.
 
För dig som är viktväktare: 0 sp på mättande dag eller 9 sp.
 
Lycka till!
 
Till top