Kyckling med ris och currysås

Kyckling / currysås, kyckling, middagstips, recept, ris, viktväktarna / Permalink / 0
Mums! Var alldeles för länge sedan jag lagade hel färsk kyckling. Varför är man så lat
och bara köper filé nuför tiden? Kycklingen blir saftig och du kan göra en underbar sås på skyn.
 
 
 
2 portioner
 
Dela kycklingen på mitten, skölj av dem  och lägg halvorna med insidan uppåt i en ugnsform.
Blanda ihop 2 tsk olja med 1 tsk soja och pensla kycklinghalvorna. Krydda ordentligt med
salt, vitlökspeppar, kött- och grillkrydda och rosmarin. Vänd på halvorna och pensla och krydda där också.
 
Stek i ugnen i 200 grader ca 60 minuter. Ös den 3-4 gånger under tiden.
 
Koka 80 gram ris.
 
När kycklingen är klar lägger du över den på en tallrik och vispar ur formen med lite vatten.
 
Fräs hackad lök,  tärnat äpple och curry  i lite smör. Strö över 3 tsk  vetemjöl och rör om ordentligt.
Häll över skyn och låt koka i 5 minuter. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Tillsätt 11/2 dl grädde 
och låt koka upp. Smaka av och tillsätt ev. mer vatten.
 
För dig som  är viktväktare: 12 sp. med milda mat 4%
 
Lycka till!
Till top